Tutorial scriere articole in WordPress

Daca ati realizat site-uri in WordPress pentru clienti sau daca aveti colaboratori pe un blog WordPress probabil ca a trebuit la un moment dat sa ii instruiti. Nu ar fi fost mai usor sa aveti la dispozitie un ghid in romana care sa va ajute?

Asta am incercat sa fac prin acest articol. Iar particularitatile fiecarui blog si user in parte le voi discuta/detalii in comentarii. Asa ca articolul scris in continuare se doreste a fi doar o fundatie, continand doar lucrurile de baza pentru scrierea/editarea de articole in WordPress.

Ghid scriere articole in WordPress:

1. Logare

– Accesati pagina de logare a blogului pe care doriti sa scrieti (http://blog.com/wp-admin/index.php)

– Introduceti datele de logare si apasati butonul LOGIN

2. Inceperea unui articol nou

– Dupa logare veti vedea panoul de administrare – Dashboard

– Apasati in partea dreapta butonul Posts si apoi Add New

– In partea de sus, adaugati titlul articolului asa cum doriti sa apara afisat pe blog

– In partea de jos aveti sectiunea de adaugare a continutului articolului. Acesta lucru se poate realiza atat in modul vizual (Visual) cat si html (HTML)

3. Adaugare TEXT

– Modul Visual seamana foarte mult cu un editor de text classic (Word/Wordpad). Puteti ingrosa, inclina, taia textul. Puteti crea liste numerotate sau nenumerotate si puteti alinia textul (la stanga, la dreapta si centrare).
– Modificarile mentionate la modul Visual pot fi realizate si in modul HTML doar ca sunt folosite anumite taguri ( , , etc..)

4. Adaugare IMAGINI

– Pentru a aduga imagini, apasati primul buton patrat de deasupra casetei de adaugare text (Update Insert/ Add an Image)

– Acum apasati butonul Select si alegeti directorul din care doriti sa includeti imaginile (puteti selecta una sau mai multe)

– Dupa introducerea imaginilor, le puteti edita pe fiecare in parte (dimensiune: Thumbnail, Medium, Large, Full size) si le puteti alinia (None, Left, Center, Right)

– Pentru a introduce imaginea in articol apasati butonul: Insert into Post
– Va recomand ca inainte sa introduceti imaginea sa pozitionati cursorul in locatia in care doriti sa fie pozitionata imaginea
– Daca vreti sa adaugati o noua imagine trebuie sa mergeti din nou pe butonul patrat (add an image) sa selectati Gallery si apoi apasati butonul Show pentru a vedea detaliile imaginii dorite
– Cam asa arata imaginea introdusa in articol in modul Visual (in HTML este afisat doar codul):

5. Adaugare LINKURI

– Pentru a adauga un link, trebuie mai intai sa selectati cuvantul sau adresa (scrisa manual) pe care doriti sa aplicati legatura (link-ul) si apoi sa apasati butonul LINK (primul patratel rosu) iar apoi sa completati adresa dorita:

– Pentru a sterge link-ul de pe un text, apasati butonul DE-LINK (in dreapta butonului LINK)
– In modul HTML, trebuie tot sa selectati textul si apoi sa apasati butonul “link”, dar stergerea legaturii trebuie efectuata manual

Dupa finalizarea articolului mai sunt cateva lucruri care trebuiesc realizate:

6. Adaugarea de TAG-uri

– Tagurile reprezinta cuvinte cheie din textul articolului, sau cuvinte descriptive pentru acesta. Pot avea unul sau mai multe cuvinte, iar fiecare tag trebuie separat prin virgula de urmatorul (Ex: tag1 , tag 2 cuvinte, tag 3, tag 4). Tag-urile acestea pot fi folosite pentru a grupa diverse articole (o altfel de categorisire, diferita de “categories”) sau pentru a completa meta-keywords (impreuna cu All-In-One-Seo-Pack)

– Optim ar fi sa adaugati intre 5 si 10 tag-uri

7. Adaugarea de CATEGORII

– Articolul trebuie incadrat in categoriile corespunzatoare. Le gasiti imediat sub sectiunea de tag-uri. De obicei un articol se incadreaza in 1-2 categorii (nu este nici o problema daca articolul se incadreaza in mai multe)

8. SALVAREA si PUBLICAREA articolului

– Pentru salvarea stadiului in care se alfa un articol, apasati butonul Save Draft din coltul dreapta sus. Nu uitati sa salvati articolul din cand in cand.

– Dupa finalizarea unui articol apasati butonul Submit for Review. Acesta va trebui aprobat de administrator si apoi va fi publicat.

Acestia sunt pasii de baza pentru scrierea unui articol in WordPress. Sper sa va fie folositori.

Am fii fericiti sa aflam parerea ta!

      Lasa un raspuns

      HostingBun