Găzduirea web premium vs găzduire ieftină

Orice site va avea succes, dacă se are în vedere un pachet de găzduire cât mai bun. Pentru ca site-ul vostru să funcţioneze fără probleme, trebuie să căutaţi un serviciu de găzduire web premium care să va ofere în permanenţă o calitate cât mai bună. Este bine să evitați pe cât posibil serviciile de găzduire ieftine și să va orientați mai mult către cele care într-adevăr vă oferă o calitate foarte bună a serviciului.

Este astfel o idee foarte bună să evitați serviciile de găzduire ieftine. De multe ori se întâmplă că serviciile ieftine de găzduire să va creeze numeroase probleme site-ului, iar acest lucru duce la un impact negativ asupra SEO-ului, dar și asupra clasamentelor. Viteza de încărcare a site-ului are un impact direct asupra SEO, iar Google ia în considerare viteza de încărcare a site-ului în ceea ce privește clasamentul SEO. Atunci când vine vorba despre căutările mobile, viteză este una cât se poate de importantă. Astfel, în cazul în care viteza este lentă, atunci pagina se va încarcă mai greu, lucru ce va duce în final și la afectarea rangului din Google. Acesta este un motiv foarte bun pentru a alege un serviciu de găzduire cât mai bun pentru că dacă veți alege un serviciu ieftin sau chiar gratuit, acesta va avea un impact negativ asupra SEO, dar și asupra clasamentului paginilor.

Găzduirea ieftină înseamnă și un server cu probleme. Vor apărea așadar probleme de conexiune destul de des, lucru ce va însemna automat și un downtime destul de mare. Acest lucru se întâmplă pentru că mai multe site-uri web împart același spațiu pe server, existând o lățime de bandă destul de limitată. Acest lucru însemană că în cazul în care un site web de pe acel server va primi o cantitate foarte mare de trafic, e posibil ca acest trafic să afecteze toate site-urile de pe serverul respectiv. Datorită downtime-ului, va fi afectat timpul de funcționare, iar site-ul vostru nu se va mai putea recupera atât de repede.

Un alt lucru foarte important este că găzduirea ieftină sau chiar cea gratuită nu vă va garanta în nici un caz securitatea. Site-ul vostru este în acest caz vulnerabil la diverse erori de securitate, dar și la viruși rău-intenționați. Site-urile web care se folosesc de același server în general nu sunt protejate de un firewall, acesta fiind și motivul pentru care riscurile privind securitatea cresc destul de mult. Chiar dacă alegeți să aveți propria voastră securitate, dacă serverul respectiv a fost compromis, nu va veți putea salva datele.

Cele mai multe servicii gratuite sau foarte ieftine de hosting nu oferă și un serviciu bun de suport. Acest lucru va însemna că dacă nu sunteți experți în tehnologie, e posibil ca orice problema pe care o veţi întâmpina să va dea o multime de bătăi de cap. Înainte de a vă orienta către un furnizor de servicii de hosting, asigurați-va că va oferă un serviciu cât mai bun de suport. Dacă simțiți că lipsește ceva, iar suportul nu este chiar unul atât de bun, atunci este mai bine să alegeți altceva.

Am fii fericiti sa aflam parerea ta!

      Lasa un raspuns

      HostingBun